Aşk Mantık İntikam’ın Esra’sı Burcu Özberk kimdir?

0
51

Aşk Mantık İntikam Güney Kore yapımı ‘Cunning Single Lady’ dizisinden uyarlandı. Her cuma FOX TV ekranlarında yeni bölümüyle ekranlara gelen Aşk Mantık İntikam dizisinin Esra’sı Burcu Özberk kim?

Burcu Özberk 12 Aralık 1989’da Eskişehir’de doğan Türk dizi ve tiyatro oyuncusudur. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümü mezunu olan Özberk, İlk ekran deneyimini 2013 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde yaşamış, bu dizide Huricihan Sultan karakterini canlandırmıştır.

Güneşin Kızları dizisindeki Nazlı Yılmaz karakteri kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Erdal Beşikçioğlu’nun Tatbikat Sahnesi’nde Marquis de Sade Quills ve Woyzeck Masalı adlı oyunlarda rol almıştır.2017-2018 yılları arasında TRT 1’de yayımlanan Aslan Ailem dizisinde oynamıştır. Ardından Direniş Karatay filminde Türkan karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2019-2020 yılları arasında Kanal D’de yayımlanan Afili Aşk dizisinde oynamıştır. 2020’nin Ekim ayında FOX’ta başlayan Çocukluk dizisinde Ayşegül karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

Muhteşem Yüzyıl 2013 Huricihan Sultan Yardımcı Oyuncu

Güneşin Kızları 2015-2016 Nazlı Yılmaz Başrol

Şahane Damat 2016 Melike Sağlam Başrol

Badem Şekeri 2017 Ayşe Sarılar Başrol

Badem Şekeri 2 2017 Ayşe Sarılar Başrol

Badem Şekeri 3 2017 Ayşe Sarılar Başrol

Badem Şekeri 4 2017 Ayşe Sarılar Başrol

Badem Şekeri 5 2017 Ayşe Sarılar Başrol

Aslan Ailem 2017-2018 Burcu Olgun Başrol

Direniş Karatay 2018 Türkan Başrol

Afili Aşk 2019-2020 Ayşe Yiğiter/ Ayşe Özkayalı Başrol

Çocukluk 2020 Ayşegül Başrol

Aşk Mantık İntikam 2021-günümüz Esra Başrol